Nápoly

Nem sok olyan izgalmas, váratlan, ezerarcú, történelmi és természeti csodákban gazdag város van Európában, mint Nápoly.

E metropoliszamelytől sokan tartanakegy fantasztikus, nyüzsgő, élettel és kultúrával teli város. Nápolyt vagy szeretjük vagy elrettenünk tőle, közömbös senki nem marad iránta. Szerencsés voltam, mert annak idején, 20 évvel ezelőtt egy városát szerető, vérbelinapoletanoszemével ismertem meg e hely minden apró titkát. Férjem tökéletes idegenvezetőnek bizonyult, hiszen beleszerettem ebbe azŐrült Városba“.

Itt minden megtörténhetegy négytagú család egésze egy kismotoron zsúfolódik, az út közepén vészvillogóval parkol valaki, míg reggelijét a sarki bárban fogyasztja, morcsos szájú kisfiúk iskola helyett fociznak a főtéren az arra sétáló turistacsoportok mellett. A legnagyobb ellentétek itt békében megférnek egymás mellett.

De Nápoly az a páratlan szépségű város is, mely egyedülálló tengerparti sétánnyal öleli körbe a nevét viselő öblöt, ahol több száz éves templomok csöndje és múzeumok lenyűgöző gazdagsága váltják egymást lépten-nyomon. Ahol reggel Európa legjobb espressojával nyitjuk a napot, este pedig egy utánozhatatlan Margherita pizzával megoldjuk a vacsorát.

Mindehhez hozzáadhatjuk a helyiek spontán kedvességét, vendégszeretetét, vidámságát. Nápoly mindez, és még sok más felfedezésre váró szépség.

Ha kíváncsi vagy a nápolyi programajánlatomra, ITT megtalálod.