Amalfi partvonal

Sokan csak Isteni partvonalként emlegetik ezt a hosszú kilométereken át kanyargó, hegyoldalba festett szerpentint. Középkori hangulatú, nagy múltú városkái örök napfényben sütkéreznek.

Positano, mint egy festmény, egymásba kapaszkodó házai között egy élmény eltévedni. Praiano, a tömegtől elbújó, felfedezésre váró település, ahol lépcső lépcsőt követ. Amalfit, a vidék névadó fővárosát minden bizonnyal még a római időkben alapították, és rövidesen az egyik legfontosabb mediterrán kikötővé nőtte ki magát. A világ első hajózási törvénykönyvét is az amalfi hajósok alkották meg. Ravello az úrias, többieket magasból szemlélő városka, melynek középkori nemesi villái a mai napig lenyűgözőek. De Atrani aprócska faluja, vagy Cetara autentikus halászhajói ugyanúgy magával ragadják az ide látogatót, mint Vietri sul Mare kézzel festett kerámiái és panorámái. Mindez tengerbe zuhanó sziklák és illatozó citromligetek ölelésében.

Természeti szépségei, és fantasztikus kulturális öröksége miatt – amellett, hogy tényleg lenyűgöző turisztikai célpont – az Amalfi partvonal az UNESCO világörökségének részét képezi 1997 óta.

Ha szívesen megtekinted az Amalfi part programomat, ITT megteheted.