Amalfi partvonal szépségei

Az Amalfi part Campania és egész Itália egyik ékköve. A kacskaringós út, mely összeköti az „odafestett” középkori hangulatú apró településeket, minden kanyarban valami új és új csodával ajándékozza meg az idelátogatót.

Sorrento felől szoktuk megközelíteni a Partvonalat. A felfedezésre több lehetőség is van, kedvünk szerint. Akár végig gurulva, meg- megállva több városkában, akár autóval/busszal és hajóval szervezve a kirándulásunkat.

Positanoba csak az apróbb járművek tudnak lemenni, és a falu nagy része gyalogos. Ha tudunk, lemegyünk. Mesélek Nektek a „Függőleges város” nevének eredetéről, érdekességeiről, titkairól, híres látogatóiról. Felfedezzük a Moda Positanot és a többi máig élő kézműves mesterséget.

Innen vagy autóval, vagy tengeren tovább indulunk Amalfiba, a középkori tengeri nagyhatalom városába. Mindenhol a dicső múlt nyomaival találkozunk. Amalfi Katedrálisa lenyűgözően szép (XIII. századi kerengője és Szent András apostol sírja külön értékesek). Ha szabadidőben különlegesebb dolgot tennél, adok majd ötletet. Akár a magasból, a városka zajától távol csodálnád meg a környéket, akár a helyi citromos süteményt kóstolnád meg a legjobb helyen. Ha igazi citrom szakértő szeretnél lenni, akkor egy évezredes termesztési technikát alkalmazó teraszos citromligetbe is ellátogathatunk. Igény szerint megszervezzük.

Utolsó, de talán legszebb állomásunk Ravello. A magasban, csöndesebben meghúzódó, szinte teljesen gyalogos városka maga a nyugalom és a középkori elegancia hazája. Nem véletlenül építtették ide rezidenciájukat a nagy kereskedő családok ezer évvel ezelőtt. A főtér a Dómmal (mely csodaszép) és a terszos kávézókkal egy kis leülős, nézelődős semmittevésre hívogat. A kötelező aperitiv után a Villa Rufolo titkaiba avatlak be Titeket. Középkori maradványai és kertje Wagnert is megihlették, miközben a Parsifalt komponálta. Teraszáról felejthetetlen panorámát élvezhetsz a Partvonal csipkézett hegyvonulataira és az alattunk fekvő teraszos citrom ültetvényekre. Ha kedvünk és erőnk is van, egy Ravello igazi arcát megmutató sétával a Villa Cimbronét is meglátogathatjuk. A „Végtelen Teraszáról” letekintve megérted, miért hívják ezt a vidéket Isteni Partvonalnak.

Egy napba mindez a sok szépség szinte bele sem fér, de együtt megtervezzük, összeállítjuk a leginkább kedvetekre való programot.

Természetesen nap közben az étkezést is igényeiteknek megfelelően oldjuk meg. A lehetőségek végtelenek!