Nápoly


Nem sok olyan izgalmas, váratlan, ezerarcú, történelmi -és természeti csodákban gazdag város van Európában, mint Nápoly.

E metropoliszamelytől sokan tartanakegy fantasztikus, nyüzsgő, élettel és kultúrával teli város. Nápolyt vagy szeretjük vagy elrettenünk tőle, közömbös senki nem marad iránta. Szerencsés voltam, mert annak idején, 20 évvel ezelőtt egy városát szerető, vérbelinapoletanoszemével ismertem meg e hely minden apró titkát. Férjem tökéletes idegenvezetőnek bizonyult, hiszen beleszerettem ebbe azŐrült Városba“.

Itt minden megtörténhetegy négytagú család egésze egy Vespa-n zsúfolódik, az út közepén 4 villogóval parkol valaki, míg reggelijét a sarki bárban fogyasztja, morcsos szájú kisfiúk iskola helyett fociznak a főtéren, tőlük néhány méterre az olasz miniszterelnök ad épp sajtótájékoztatót. A legnagyobb ellentétek itt békében megférnek egymás mellett.

De Nápoly az a páratlan szépségű város is, mely egyedülálló tengerparti sétánnyal öleli körbe a nevét viselő öbölt, ahol több száz éves templomok és múzeumok váltják egymást lépten-nyomon. Ahol reggel Európa legjobb espresso-jával nyitjuk a napot, este pedig egy utánozhatatlan Margherita pizzával megoldjuk a vacsorát.

Mindehhez hozzáadhatjuk a helyiek spontán kedvességét, vendégszeretetét, vidámságát. Nápoly mindez, és még sok más felfedezésre váró szépség.