Casertai Palota megismerése

Ha együtt fedezzük fel a Reggiát, nem csak megdöbbentő, de száraz számokat fogsz hallani (termei, ablakai, méretei). Mesélek majd a gigantikus építkezésről, melyen még a kalózhajókon ejtett rabok is be voltak fogva, megmutatom a legszebb királyi lakoszályokat, ahol különböző dinasztiák váltották egymást (mint Nápoly trónján), és a hihetetlenül gazdag berendezést, meglepő tárgyakkal is. Megtekintjük a több, mint 15 ezer kötetes könyvtárat, és egy lenyűgözően szép betlehemet is.

Nem véletlenül jelenthetjük ki, hogy a palota szépsége vetekszik Versailles csodájával.

Kedvelt fimforgatási helyszín, a második világháború bombái károsítják, 1994-ben a világ legfontosabb politikusai vacsoráztak itt együtt (köztük Clinton, Mitterand, Jelcin és Kohl, persze a házigazda Berlusconival) és 2019-ben az Univerziádé íjászati versenyeinek adott otthont. Érdekességek vannak bőven.

A kertben kényelmesen egy busszal tudunk felmenni a legszebb, legmagasabb pontig, ahol sétálunk picit az Angol parkban (Mária Karolina királyné, IV. Ferdinánd felesége álmodja ezt meg). Lefelé esetleg sétálva tanulmányozhatjuk közelebbről az értékes szobor-szökőkutakat. Mindegyiknek van egy külön története.

Campania egyik kevésbé ismert, de leginkább meglepő látványossága ez a XVIII. századi királyi palota.