Capri, álmaink szigete

Capri nagyon sokak álma. Amíg az ember nem látja, nem is érti, mi olyan különleges eme apró szigetben…

Capri a kontrasztok csodás világa… meseszép a fekvése, történelmi emlékekben gazdag (ha csak a több római kori császári villára gondolunk), simogatóan mediterrán az éghajlata, türkizkék a tengere …ma a világ elitje látogatja. De a helyiek nem felejtik az évszázadok során útjukba került nehézségeket sem: se ivóvíz, se termőföld, kalózok állandó fosztogatása és járványok nehezítették az itt élők hétköznapjait.

A napunk során belekóstolunk a sziget életébe, megismerjük mindkét apró városát, sőt, lehetőség szerint tengerről is megcsodáljuk érintetlen szikláit.

Vendégeimmel általában hajókirándulással kezdjük a napot, a reggeli nyugalomban a tegerről tekintjük meg a sziget szépségeit: rejtett öblök, azok mélyén meghúzódó barlangok, a Faraglioni szikák testközelből. Fantasztikus élmény.

Ezután (és egy szusszanás, esetleg kávé után a hangulatos Marina Grandén) tovább indulunk Capri, a főváros meghódítására (vagy külön, csoportoknak és szervezett utazók számára fenntartott kisbuszokkal, vagy hangulatos árnyéktetős taxival, esetleg a sziget egyetlen siklójával). Itt megismerjük a Piazzettát, a város aprócska, de világhírű főterét, végigsétálunk az elgáns utcákon egy kihagyhatatlan fagylalttal a kezünkben. Mesélek a sziget középkori kolostoráról (melynek köze lesz Capri parfümjeihez). A via Krupp első néhány métere után az Augustus parkba érkezünk, mely Capri egyik legszebb panorámájú kertje.

Pici nézelődés, esetleg szabadidő után visszasétálunk a Piazzetta mellé és taxiba, vagy kisbuszba ülve irány Anacapri! A sziget csendesebb, emberléptékűbb, de ha lehet, még több csodát rejtő városa ez. Itt mindenképpen bemegyünk a San Michele villába (a svéd orvos, Axel Munthe nápolyi öbölre tekintő villája), amely vendégeim kedvence szokott lenni. Kertje Olaszország legszebbjei közé tartozik, és szinte mindig nyugodt, csendes. Ezután lehetőségünk nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan felejthetetlen panorában gyönyörködhetünk. A nézelődés, ismerkedés során a sziget finomságait is megkóstoljuk (főszereplő a citrom lesz).

Egy kis szabadidő után (busszal vagy taxival) lemegyünk a kikötőbe, hogy visszahajózzunk a szárazföldre.

Ez egy szép, egész napos programterv, ami természetesen igény szerint alakítható. Ha egy különleges szép sétát tennél Tragarán, vagy egy koccintára lemennél a Farohoz (a sziget legnyugatibb pontján lévő világítótorony), esetleg gyalog jönnél le a Monte Solaroról, megszervezzük, úgy alakítjuk a programot, ahogy Te szeretnéd.