Egyéb kategória

Olaszországba való belépés új szabályai május 15-től!!

A hét elején Mario Draghi miniszterelnök már említette a G20 tanácskozásán, tegnap az olasz egészségügyi -és külügyminiszterek megbeszélésén vált hivatalossá, hogy május 15-től Olaszország várja az EU országaiból, valamint Nagy-Britanniából és Izraelből érkező turistákat (eltörölve a Húsvét óta érvényben lévő 5 napos mini-karantént, a végén teszttel). 

Az USA-ból már vannak covid-free repülőjáratok Olaszországba. 

Az új szabályok:

-vagy oltási ciklus befejezése (egyelőre úgy tűnik az EMA, azaz az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákról van szó, talán majd változik ez is). Úgy mondják, hogy elég a második oltást is igazoló papír, nem szükségesek különböző kártyák, vagy digitális igazolások

-vagy az elmúlt 6 hónapban Covid19-ből történt meggyógyulás

-vagy egy, maximum 48 órás negatív antigén, vagy PCR tesz

Az országon belül sárga zónákban korlátozás nélkül lehet mozogni, NEM kell minden múzeumba vagy hajóra szálláskor felmutatni a negatív tesztet. És főleg, NEM kell minden 48 órában új negatív teszt itt az országon belül (valahol hasonló rémhíreket olvastam…). Egyszer, belépéskor van erre szükség. 

Jelenleg Olaszország nagy része a nagy szabadságot adó sárga zóna és hála Istennek hetek óta jó irányba mozgunk (csökkennek a pozitívok, csökken a teher a kórházakon). 

Múzeumok, a kultúra helyei mind megnyitottak, kávézók és éttermek teraszain le lehet ülni, üzletek mind nyitva vannak. 

És zárásként… Capri és Procida is covid-free szigetek lettek. De leginkább, május második felében a hotelek és éttermek mind várják a vendégeket. Budapest-Nápoly közvetlen járatok május 31-től indulnak. 

Várunk Titeket 🤗